Focaccia di patate

Focaccia di patate

4.6 211 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 2u. 50min
6 porzioni

Ingrediënten

Impasto
  • 1770 g di acqua
  • 100 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
  • 12 ½ g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 600 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 15 g di sale
Ripieno
  • 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di mozzarella a fette e ben strizzata
  • 100 g di prosciutto cotto a fette
  • 1 pomodoro ramato a fette (3-4 mm) fatte sgocciolare per 1 ora
  • 2 - 3 pizzichi origano secco
  • 2 filetti di acciughe sott'olio
Emulsione
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porzione

Eiwitten 23.4 g
Calorieën 2573 kJ / 615 kcal
Vetten 24.4 g
Vezels 4.2 g
Koolhydraten 80.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...