Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora fresca, ben scolata dal siero
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2129 kJ / 509 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 67.7 g
- Vetten
- 22.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crema pasticcera
15min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Panna montata
10min
Gattò di patate
1h 30min
Impasto per pizza
1h
Struffoli
1h
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Pasta frolla dolce
1 Std. 50 Min
Pastiera
15 godz.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min