Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 120 g Milch
- 70 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 Ei
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Magerquark
Füllung und Fertigstellung
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Speisestärke
- 2 Eier
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 863 kJ / 206 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfel-Striezel
2h 20min
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Puddingschnecken
2 Std.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min