Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 120 g Milch
- 70 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 Ei
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Magerquark
Füllung und Fertigstellung
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Speisestärke
- 2 Eier
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 863 kJ / 206 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min