Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 100 g Milch
- 30 g Zucker
- 375 g Mehl
Kompott und Fertigstellung
- 300 g Heidelbeeren, TK
- 30 g Orangensaft
- 50 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- Wasser zum Anrühren
- 275 g Milch
- 2 Eier (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 4 EL Öl
- 2 EL Puderzucker
- 200 g Schmand
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3309 kJ / 790 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 105 g
- Vetten
- 29 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45min
Honigbären-Muffins
1h 50 min
Tschechische Pfannkuchen
1h
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20 min
Johannisbeerwaffeln mit Vanillecreme
45min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Schmandwaffeln mit roter Grütze
30min
Quarkbällchen (Nautzen)
45min
Poffertjes
1h 30min
Bergische Waffeln
20 min