Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 40 g di Alchermes
- 70 g di liquore all'anice
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 150 g di albumi
- codette colorate q.b.
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1944.7 kJ / 464.8 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 71.5 g
- Vetten
- 12.2 g
- Vezels
- 3.1 g
Alternatieve recepten
Maritozzi
11 godz.
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambella classica
55min
Torta al testo
1h
Crescia al formaggio
3h 10 min.
Crema fritta alla veneziana
1h 30min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Maritozzo romano
11 godz.
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Tozzetti
1h 30min
Fave dei Morti
55min