Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gyros-Frikadellen
- 60 g Schalotten, halbiert
- ½ Bund Koriander
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 600 g Hackfleisch, gemischt
-
2
EL Paniermehl
of 1 altbackenes Brötchen, eingeweicht und ausgedrückt - 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 TL Gyrosgewürz
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- 30 g Ketchup
- 80 g Feta (8 Stücke à 10 g)
- 80 g Krautsalat, abgetropft
Zaziki und Fertigstellung
- 200 g Salatgurke, geschält, ohne Kerngehäuse, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Quark, 20% Fett
- 50 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 TL Olivenöl
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1286 kJ / 307 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gyros mit Ofendrillingen und Paprikasauce
30 Min
Überbackene Tomaten-Putenfrikadellen
1h 10min
Frikandel
1 Std.
Frikadellen und Chili-Käse-Kartoffeln aus dem Ofen
1 Std.
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35min
Schaschlikspieße aus dem Varoma
1h 10min
Cordon Bleu vom Grill
45 Min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40min
Sweet-Chili-Burger
40min
Pikanter Currywurstsalat
1h 15min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1 Std.