Gestürzter Apfelkuchen

Gestürzter Apfelkuchen

4.6 49 beoordelingen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 30min
6 Portionen

Ingrediënten

  • Butter weich, in Stücken
    160 g
  • Äpfel groß (z. B. Granny Smith)
    3 - 4
  • Vollrohrzucker etwas mehr zum Ausstreuen
    220 g
  • Schlagobers
    50 g
  • Zimt, gemahlen etwas mehr zum Bestreuen
    ½ TL
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Eier (Größe M) zimmerwarm
    2
  • Weizenmehl, glatt
    100 g
  • Backpulver
    1 TL
  • grobes Meersalz
    ½ TL
  • Natron
    ¼ TL
  • Buttermilch
    180 g
  • Sauerrahm zum Servieren

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 Portion

Eiwitten 6 g
Calorieën 2205 kJ / 527 kcal
Vetten 29 g
Vezels 2.3 g
Koolhydraten 61 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...