Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rub
- 3 TL Wacholderbeeren
- 3 TL Beifuß, getrocknet
- 3 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Korianderkörner
- 1 TL Ingwer, gemahlen
- 1 TL Meersalz, grob
Rotkrautsalat
- 700 g Rotkraut, ohne Strunk, in groben Stücken
- 1 Apfel, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 EL Vollrohrzucker
- 1 TL Salz
- ½ TL Lebkuchengewürz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Orangen
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 3 - 4 EL Walnussöl
- 3 - 4 EL Walnüsse, gehackt
- 2 - 3 EL Preiselbeerkompott
Ente mit Orangensauce
- 1 Ente (ca. 2 kg)
- 7 - 8 Schalotten, halbiert
- 4 Orangen
- 3 - 4 Karotten
- 250 g Sellerie
- 1 Lauchstange
- ½ l Portwein, rot
- ½ l Geflügelfond
- 2 - 3 Sternanise
- 3 - 5 Nelken
- 1 - 2 Zimtstangen
- 10 g Honig
- 10 g Butter, kalt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 6126 kJ / 1462 kcal
- Eiwitten
- 78 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 88 g
- Vezels
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1h 30 min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1h 40min
Asiatische Krautrouladen auf Süßkartoffelpüree
1 Std. 25 Min
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1h 35min
Spareribs vom Grill
6 godz. 45 min
Marinierter Hirschrücken mit Rotkohlsalat
26 Std.
Spareribs mit süß-saurer Barbecue-Sauce
3h
Lammkeule alla Romana
2h 15 min
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1 Std.
Gans mit Maronen-Apfelfüllung
4h
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 Std.
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10h 45min