Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 - 30 g jelit wieprzowych, grubych (ok. 1,5 m dł.)
- zimna woda, do namoczenia i płukania
- 1 łyżka octu, białego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1676.9 kJ / 400.8 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 36.3 g
- Vetten
- 23.9 g
- Verzadigd vet
- 7.2 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 540.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Blok czekoladowy
6h 15 min
Flaczki wołowe
2u. 35min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Faworki na żółtkach z piwem
2u. 30min
Tatar z chrzanem
1h 20min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1h 40min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 Std. 15 Min
Cebule faszerowane wątróbką
1h 55min
Kartacze z mięsem
1u.
Cepeliny z serem
24h 50min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Kopytka
40min