Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 4 Eier (Kl. M), davon 2 getrennt
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Mohn
- 400 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
-
20
g Weinbrand
of 20 g Orangensaft - 4 Tropfen Bittermandelaroma
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 20 g Wasser
- 20 g Hagelzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1340 kJ / 320 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 14 g
Alternatieve recepten
Mohnblume
1h 10 min
Mohnstriezel
2u. 15min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Mohnstriezel
1 godz. 40 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2u. 15min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Pistazien-Hefezopf
2 godz.
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min