Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 175 g de parmesan, coupé en morceaux
La viande
- 100 g d'oignon blanc, coupé en deux
- 50 g d'huile d'olive
-
700
g de viande de bœuf hachée
of 700 g de viande d'agneau hachée - 150 g de vin rouge
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 2 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de clous de girofle en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 600 g d'aubergines, pelées et coupées en tranches (1 cm)
- 600 g de pommes de terre, coupées en tranches (1 cm)
La sauce Mornay
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de farine de blé
- 1000 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 œuf
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2508 kJ / 598 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 5.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hachis parmentier à la courgette
1 godz. 20 min
Moussaka
1 godz. 40 min
Tomates farcies au poisson
1h 10min
Lasagne à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Moussaka
1h 45min
Aubergines farcies à l'orientale
1 Std. 15 Min
Aubergines farcies
1 Std. 15 Min
Ma moussaka "désorientée"
1 Std. 30 Min
Parmentier de boeuf au vin rouge
12 Std.
Cocottes gratinées à la grecque
1h
Cannellonis à la ricotta
55 Min
La véritable moussaka
2 Std. 30 Min