Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej w 1-2 cm paski
- 110 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 520 g wody
- 2 jajka
- 200 - 300 g mieszanki młodych sałat, porwanej na kawałki
- 100 g sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
- 1 ząbek czosnku
- 4 filety z anchois, w oleju
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 10 g czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki sosu Worcestershire
- bagietka, podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1843.9 kJ / 440.7 kcal
- Eiwitten
- 22.4 g
- Koolhydraten
- 2.6 g
- Vetten
- 37.3 g
- Verzadigd vet
- 8.9 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 620.4 mg
Alternatieve recepten
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 dk
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2h
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min
Kremowy dressing francuski
10 Min
Sos balsamiczny
25 Min
Parmezanowe koszyczki
40 dk
Sałatka z kurczakiem
55 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Dressing do sałatki Cezar
5 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 dk