Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 240 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 150 g Zucker
- 200 g Trockenobst, z.B. Pflaumen, Rosinen, Aprikosen
- 2 EL Rum
- 250 g Quark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- ½ TL Zimt
- 1 Ei
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Speisestärke
- 1 Pck. Backpulver
- 100 g Mandelstifte
- 50 g Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 807 kJ / 193 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 Std.
Stollenhappen
50min
Mohnstollen
26 Std.
Rotweinstollen
48h
Christstollen, klassisch
4h
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Elisenlebkuchen
5h
Christstollen
12h
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min