Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Galantyna z kurczaka
- 150 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej, żółtej), pokrojonej na kawałki
- 300 g piersi z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości (z ok. 500 g udek z kurczaka), pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki soli ziołowej
of 1 łyżeczka soli plus 1 łyżeczka suszonych ziół mieszanych - 500 g wody
Sos koperkowo-jogurtowy
- 10 - 15 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 2 szczypty soli
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 140 kJ / 34 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 1 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 0.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2h
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Rolada mięsna
1h 10min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 Std.
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min