Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ozory
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 450 - 480 g ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1700 g wody, plus dodatkowa ilość do zalania ozorów
Sos chrzanowy
- 120 g majonezu
-
120
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
of 120 g jogurtu typu greckiego - 30 - 35 g chrzanu, tartego
- ½ łyżeczki soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1270.7 kJ / 303.5 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 3.9 g
- Vetten
- 25.9 g
- Vezels
- 0.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2u.
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30min
Tatar z łososia
10min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50min
Zupa krem z kurek
40min
Tatar
45min