Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2757 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 9.4 g
- Koolhydraten
- 83.5 g
- Vetten
- 34.3 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Glassa di zucchero
10min
New York cheesecake
6h 30min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Piccole lemon meringue pie
2 godz. 35 min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 godz.
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Lemon curd
20min
Omini di pan di zenzero
2u. 5min