Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2757 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 9.4 g
- Koolhydraten
- 83.5 g
- Vetten
- 34.3 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
6h
Red velvet cake
1h 15min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Lemon curd
20 Min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15 min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 godz.
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3 godz.
Pumpkin pie
2h 30min
Pecan pie
2h 30min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min