Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2757 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 9.4 g
- Koolhydraten
- 83.5 g
- Vetten
- 34.3 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
New York cheesecake
6 Std. 30 Min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 godz. 30 min
Dacquoise ai lamponi
3h
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1h
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Mousse al caramello salato
5sa 30 dk
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3sa 15 dk
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Piccole lemon meringue pie
2hod. 35min
Crostata meringata all'arancia
30 min
Coulis di fragole
20 min