Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cabrito
- 3 c. chá de sal grosso
- 6 dentes de alho
- 2 malaguetas (optioneel)
- 100 g banha
- 2 c. chá de colorau
- 200 g vinho branco
- ½ cabrito (2500 g aprox.)
- 10 pés de tomilho
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 200 g água
Migas
- 500 g pão alentejano de véspera, cortado em pedaços pequenos
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 15 g coentros
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 3 gemas de ovo
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 3500 kJ / 836 kcal
- Eiwitten
- 62 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 40 g
Alternatieve recepten
Arroz de pato à Lafões
1hod. 40min
Açorda de marisco
30 Min
Cabrito assado
16u.
Raia alhada
40 Min
Sela de borrego com migas de espargos
9h 25min
Douradas com açorda de coentros
45 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Lingueirão à Bulhão Pato
2u. 20min
Borrego mediterrânico
10h
Lulas de fricassé com manjericão
1 Std.
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min