Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di burro freddo a pezzi
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro + q.b.
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2129 kJ / 509 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 67.7 g
- Vetten
- 22.9 g
Alternatieve recepten
Struffoli
1h
Babà napoletano
3h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Piccole pastiere
2h
Pastiera
15h
Pizza di scarola
3h 30min
Sfogliatelle frolle
2h 30 min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30 min
Torta Babà napoletana
8h
Torta caprese
1h 25min