Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di burro freddo a pezzi
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro + q.b.
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2129 kJ / 509 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 67.7 g
- Vetten
- 22.9 g
Alternatieve recepten
Pastiera
15h
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Struffoli
1h
Casatiello sugna e pepe
2h 30 min
Torta Babà napoletana
8 Std.
Roccocò
2 Std.
Torta caprese
1h 25 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Sfogliatelle frolle
2h 30 min
Babà napoletano
3h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 Std.
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3 Std. 30 Min