Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
of ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optioneel)
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Eiwitten
- 61.7 g
- Koolhydraten
- 2.9 g
- Vetten
- 373.2 g
- Verzadigd vet
- 135.5 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 2629.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Kiełbasa słoikowa
26u. 30min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasztet
3h
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 25 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Balotyna z kaczki
2 Std. 45 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min