Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Zucker
- 250 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Füllung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 70 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark, 20% Fett
- 130 g Pflaumenmus
- 400 g Pflaumen, geachtelt, entsteint
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2084 kJ / 498 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 1.7 g
Alternatieve recepten
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2sa 25 dk
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1h