Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 360 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Nussfüllung und Fertigstellung
- 400 g Nusskern-Mischung, ganz
- 340 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zucker
- 100 g Sahne
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g dunkle Schokoladenglasur, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1100 kJ / 263 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 17 g
Alternatieve recepten
Nussecken
1 godz. 10 min
Nussprinten
3 Std.
Zitronen-Biskuitrolle
5 Std.
Nussecken
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Spritzgebäck
1 godz.
Vanille-Husarenkrapfen
5 Std.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Haselnussmakronen
50 Min
Mandel-Spritzgebäck
1 godz.
Husarenkrapfen
1 Std. 50 Min