Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 22.1 g
- Verzadigd vet
- 13.6 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 243.6 mg
Alternatieve recepten
Profiteroles
2 Std.
Meringues
5sa
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Sago plum pudding
28 godz. 15 min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Sticky toffee puddings
1hod.
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
British spice rub
5 dk
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Orange and passionfruit Eton mess
2h 50min