Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Brandteig
- 150 g Wasser
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zucker
- 120 g Mehl
- 3 Eier
Füllung
- 500 g Äpfel, geschält, geviertelt und entkernt, in Scheiben (2-3 mm)
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Haselnüsse
- 350 g trockener Weißwein (z.B. Riesling)
- 90 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 330 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 2 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1335 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Apfelkuchen
1 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Jesunder Poschweck
3 Std. 30 Min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1hod. 50min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Christmas Trifle
4 godz. 30 min
Haselnusstorte
3 Std. 15 Min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min