Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte à baba
- 1 citron jaune non traité
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 25 g de miel
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de fleur de sel
- 8 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour les moules
Le sirop
- 500 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ orange non traitée
- ½ anis étoilé
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 750 g d'eau
- 100 g de jus d'ananas
- 50 g de jus de fruit de la Passion
- 200 g de rhum agricole
La crème chantilly
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 250 g de mascarpone
- 80 g de sucre glace maison
- 2 pincées de vanille en poudre
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1525 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 41.2 g
- Vetten
- 17.2 g
- Vezels
- 0.6 g
Alternatieve recepten
Pâté périgourdin
48h
Beignets aux pommes
1h 20min
Baba au rhum
4 godz.
Babas au rhum et fruits rouges
4 godz.
Clafoutis aux cerises
50min
Iles flottantes
1óra
Baba aux agrumes
8h 45min
Baba à la noix de coco
2óra
Petits kouign-amann aux pêches de vigne
3óra
Cake aux fruits confits
4 godz.
Pâte à chou
2óra
Sauce gribiche
15 min