Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte à baba
- 1 citron jaune non traité
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 25 g de miel
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de fleur de sel
- 8 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour les moules
Le sirop
- 500 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ orange non traitée
- ½ anis étoilé
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 750 g d'eau
- 100 g de jus d'ananas
- 50 g de jus de fruit de la Passion
- 200 g de rhum agricole
La crème chantilly
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 250 g de mascarpone
- 80 g de sucre glace maison
- 2 pincées de vanille en poudre
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1525 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 41.2 g
- Vetten
- 17.2 g
- Vezels
- 0.6 g
Alternatieve recepten
Foie gras de canard
72u.
Baba aux agrumes
8 Std. 45 Min
Baba au rhum
4h
Tuiles aux amandes
25min
Iles flottantes
1h
Galantine de poulet au foie gras
48 godz.
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Sauce gribiche
15min
Babas au rhum et fruits rouges
4h
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Cannelés
13h 45min