Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 125 g self-raising flour
- 125 g ground almonds
- 2 tsp baking powder
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 lemons, finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
- 1 pinch fine sea salt
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
Curd Topping
- 125 g caster sugar
- 65 g lemon juice
- 1 large egg
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 65 g unsalted butter, cold, diced
- 40 g flaked almonds, lightly toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2631 kJ / 629 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 35.6 g
Alternatieve recepten
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Carrot Cake
2h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10 phút
Cardamom And Lime Syrup Cake
1h 35min
Quince Torta
8 Std.
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 godz. 35 min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1h 5min