Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 125 g self-raising flour
- 125 g ground almonds
- 2 tsp baking powder
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 lemons, finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
- 1 pinch fine sea salt
- 250 g caster sugar
- 4 large eggs
Curd Topping
- 125 g caster sugar
- 65 g lemon juice
- 1 large egg
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 65 g unsalted butter, cold, diced
- 40 g flaked almonds, lightly toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2631 kJ / 629 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 35.6 g
Alternatieve recepten
Vegan Orange and Coconut Cake
2 Std. 40 Min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1h 20min
Persian Carrot and Coconut Cake
2u. 20min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Persian Love Cake
1h 15min
Carrot Cake Cookies
35min
Pear Frangipane
1h 30min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Chocolate Beetroot Cake
2u. 20min
Carrot Cake
2h 30min