Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Kikkererwten en pitabrood
- 2 knoflookteentjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- ½ theelepel zout, plus extra om te bestrooien
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen piment
- ½ tl gedroogde gemalen gember
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 - 2 snuifjes gemalen cayennepeper
- 60 g extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- 1 rode ui, (ca. 180 g), in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in plakjes gesneden
- 2 pita broden, (volkoren), in 8 driehoeken gesneden
Salade
- 150 g rode kool, in dunne plakjes gesneden
- 20 g rode wijnazijn
- ¼ rode ui, (ongeveer 60 g), in plakjes gesneden
- 2 tl sumak
- ½ gele paprika, zonder zaadjes en in plakjes gesneden
- 40 g extra vergine olijfolie
- 50 g citroensap
- 1 tl zout
- 50 g gemengde jonge bladsla
- 1 - 2 Libanese komkommers, in linten geschild
- 1 granaatappel, alleen de pitten (zie tip)
- 2 takjes verse munt, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- 2 takjes verse bladpeterselie, alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2305.6 kJ / 549 kcal
- Protides
- 13 g
- Glucides
- 44.2 g
- Lipides
- 31.7 g
- Fibre
- 17.3 g
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