Versions compatibles
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 11.4 g
- Lipides
- 55.8 g
- Graisses saturées
- 6.8 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodium
- 663.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Smoked salmon mousse
5min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 35min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Smoked trout pâté
3h 15min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Bianca Mazur's Frozen Turkish delight martini
12 Std. 5 Min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4h 35min
Rosemary and eschalot gravy
30 Min
Baked artichoke dip
35 Min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 min