![Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7637efbc-9fd0-46fc-bf2f-e6990b2b7896/Derivates/04be966f-53b8-4179-8972-ac8ca9944d0d.jpg)
Versions compatibles
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 11.4 g
- Lipides
- 55.8 g
- Graisses saturées
- 6.8 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodium
- 663.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3h 35min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Béarnaise sauce
20 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Oysters Mignonette
5min
Retro prawn cocktail
20 Min
Café de Paris butter
25min
Traditional cocktail sauce
5min
Smoked salmon mousse
5min
Prawn Cocktail
15min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min