Versions compatibles
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protides
- 27.5 g
- Glucides
- 43.5 g
- Lipides
- 16.4 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 1041.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sticky chicken
24h 35 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Thai beef salad
1 godz. 20 min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1 godz. 20 min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2hod. 25min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 min
Spiced lamb pie
40 min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 godz. 15 min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min