Versions compatibles
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet Chilli Sauce
- 2 Tbsp chilli sauce
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 30 g sugar
- 100 g water
-
½
tsp cornflour
ou ½ tsp potato starch
Steamed Sticky Rice with Pork
-
450
g white glutinous rice, short-grain
ou 450 g white short grain rice (e.g. sushi rice) - water, plus extra for soaking
- 50 g soy sauce
- 30 g sugar
- 1 pinch ground white pepper
- 200 g pork meat, lean, sinew free, cut in small strips (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
- 30 g vegetable oil
-
12 - 15
dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), soaked to soften, cut in strips
ou 20 g dried mushrooms, soaked to soften, cut in strips - 50 g dried shrimp (optionnel)
- 600 g water
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped, to garnish
- 10 g roasted peanuts, unsalted, roughly chopped, to garnish
- Infos nut.
- par 1 cup
- Calories
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protides
- 12 g
- Glucides
- 45 g
- Lipides
- 5 g
- Fibre
- 0 g
Recettes alternatives
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Beef and Tomato Stew
1 godz. 25 min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 godz.
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Char Siu Pastries
6 Std. 10 Min
Soya Milk Ice Cream
10 godz. 15 min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5 godz.
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Taiwanese sticky rice
1h 40min