Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le caramel au beurre salé
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide, 35% m.g., préalablement tiédie
- 60 g de beurre doux
- ½ c. à café de fleur de sel
La glace au caramel
- 3 jaunes d'œufs
- 230 g de lait
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La sauce caramel
- 120 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3151 kJ / 753 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 68 g
- Fat
- 49.8 g
In Collections
Alternative recipes
Sphères glacées au caramel de café
24sa
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24sa
Croquettes farcies
No ratings
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 godz.
Mini-saint-honoré
2 Std.
Mystère cœur chocolat
3sa 35 dk
Entremets rose
1h
Framboisier
1h
Macaron tiramisu
26h
Surpris'oeufs (zone 1)
1 Std. 45 Min
Glace au chocolat et piment jalapeño
13 godz. 15 min
Pastéis de nata
50 dk