Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g de lait
-
1
sachet de levure boulangère sèche
or 20 g de levure boulangère fraîche - 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
1
c. à soupe d'extrait de vanille liquide
or 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger ou de rhum. - 500 g de farine
- 85 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 180 g de beurre, en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- sucre en grains (optional)
- Nutrition
- per 6 portions
- Calories
- 16061.7 kJ / 3838.8 kcal
- Protein
- 83.2 g
- Carbohydrates
- 479 g
- Fat
- 172.9 g
- Saturated Fat
- 101.9 g
- Fibre
- 15.4 g
- Sodium
- 1901.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Brioche Nanterre
4u. 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3u. 25min
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min
Palets bretons à la coco
45 min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Financiers aux amandes
20 Min
Chouquettes du goûter
35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche moelleuse
4u. 15min
Gâteau moelleux au citron
1 godz.
Brioche Spirale
2 Std. 45 Min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min