Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le sirop
- 65 g de jus de citron
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
La pâte à gâteau
- le zeste de 3 citrons jaunes non traités
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g d'huile d'olive
- 230 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- beurre, pour le moule
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2005 kJ / 478 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 71 g
- Fat
- 18 g
Alternative recipes
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Croquets aux noix de pécan
55min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Biscuits au citron
55min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Madeleines au citron
6h 40min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min