Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpés
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 c. à soupe de jus de citron
- 190 g de farine T45
- 5 g de levure chimique
- 75 g d'eau
- ½ citron jaune, en rondelles fines
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 6862 kJ / 1645 kcal
- Protein
- 40 g
- Carbohydrates
- 381 g
- Fat
- 96 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 dk
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Cake orange-pavot
1h
Chiffon cake à l'orange
1sa 15 dk
Gâteau tout citron
55 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Moelleux citron-myrtille
1 godz. 5 min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1h
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Gâteau aux pommes
1h