![Parelgerst- en champignonsoep Parelgerst- en champignonsoep](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1163e70-666a-426f-823b-07baff9c5fdb/Derivates/423511cd-d6d6-41b6-8052-84dd0ce7492f.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 115 g wortelen geschild en in stukken (ongeveer 1 stuk)
- 110 g ui in stukken
- 1 knoflookteentje, gepeld
- 80 g selder in stukken
- 140 g prei in stukken
- 200 g parelgerst
- 1200 g water
- 150 g verse bruine paddenstoelen, in plakjes
- 60 g gedroogde shiitakes, vooraf bevochtigd en gesneden
- 1 tl groentebouillonpasta
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- 1 tl gemalen zwarte peper of naar smaak
- boerenbrood
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 916 kJ / 218 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 6 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 566 mg
In Collections
Alternative recipes
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
No ratings
Mediterrane paprika's
No ratings
Zoetzure tempé
No ratings
Vijfzaden energierepen
No ratings
Moutbrood
No ratings
Batbout met kaas
30 min
Harira
7h
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
No ratings
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
No ratings
Ingemaakte citroenen
No ratings
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 godz.
Gebakken buns
No ratings