Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de poudre d'amande
- 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 zeste d'orange râpé
- 5 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pincée de sel
- 20 g de miel
- 50 g de mascarpone
- 75 g de beurre mou, voire pommade
- 30 g d'amandes effilées
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1395.9 kJ / 334.6 kcal
- Protein
- 7.3 g
- Carbohydrates
- 20.5 g
- Fat
- 24.8 g
- Saturated Fat
- 8.4 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 84.4 mg
In Collections
Alternative recipes
Cake aux fruits secs
2h
Biscuits à la pâte d'amande
25 min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Chiffon cake à l'orange
1h 15 min
Gâteau chocolat-café meringué
1h 10min
Gâteau moelleux au citron
1h
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Gâteau aux pommes
1h
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Gâteaux banane-noisette
55min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 min