Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 90 g de lait demi-écrémé
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de sucre glace
- beurre, pour le moule
- 100 g d'eau froide
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1682.8 kJ / 399.5 kcal
- Protein
- 11.3 g
- Carbohydrates
- 67.5 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 68.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Brioche au lait de coco
3h 10 min.
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4 godz. 30 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Briochettes parisiennes
4h 5 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3u. 15min
Brioche italienne
3u. 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h