Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 90 g de lait demi-écrémé
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de sucre glace
- beurre, pour le moule
- 100 g d'eau froide
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1682.8 kJ / 399.5 kcal
- Protein
- 11.3 g
- Carbohydrates
- 67.5 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 68.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Pâte à pizza
1h
Couronne de l'Avent
1h
Brioche au lait de coco
3hod. 10min
Pains aux raisins
20 Std. 15 Min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche Nanterre
4h 15min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.