Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g ui, cut in halves
- 40 g olijfolie
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kurkuma
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 750 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
or 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g rode linzen
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- 1 snuifje zout, adjust to taste
- 2 - 3 takjes verse koriander, leaves only, to garnish
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 991 kJ / 236 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 6.4 g
Alternative recipes
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Thaise rode curry
1 Std.
Ezogelin Soep
1 Std. 5 Min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13h 30min
Tajine van lam met abrikozen en honing
1 Std. 30 Min
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Linzenbrood
1 godz. 55 min
Curryworst en linzen
1 Std.
Linzensoep met spinazie
50 Min
Stoofpot van linzen
2 godz. 35 min
Kikkererwtensoep met spinazie
40 分钟
Mexicaanse kippensoep
40 分钟