![Mini champignon pasteitjes Mini champignon pasteitjes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebc8b111-95d6-4007-80b6-0c5f466a394a/Derivates/8faf380e-99b3-4789-952c-56e28b5e5137.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
300
g bloem
or 300 g volkoren tarwebloem - 80 g water, ijskoud
- 220 g boter, in stukken
- 2 - 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 ¼ - 1 ½ tl zout
-
80
g Gruyère kaas, in stukken
or 80 g Parmezaanse kaas, in stukken - 80 g sjalotten, gehalveerd
- 5 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 2 teentjes knoflook
-
400
g verse champignons, gemengd (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), in plakjes
or 400 g verse champignons de Paris, in plakjes - 80 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
- verse tijm, als afwerking
- 1 ei, losgeklopt, om te kleuren
- Nutrition
- per 1 stuk
- Calories
- 3656.7 kJ / 874 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Carbohydrates
- 65.3 g
- Fat
- 60.6 g
- Saturated Fat
- 37.3 g
- Fibre
- 3.8 g
- Sodium
- 909.1 mg
In Collections
Alternative recipes
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Tomaat basilicum spread
5min
Meal Prep - Wortelen | Hartig wortelbrood, pindakaas smoothie, rauwe notentruffels
No ratings
Miso carbonara udon noedels
25 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35 min
Groene smoothie bowl met gojibessen
No ratings
Kruiden en Cashew dip
8h 10min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Russische rode bietensalade
1h 10min
De wafels van de foor
3 Std.
Pesto en zongedroogde tomatencake
40 Min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 Min