Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le cake
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 3 citrons jaunes non traités, zeste et jus
- 100 g de polenta
- 200 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
Le sirop
- 120 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3046 kJ / 731 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 62 g
- Fat
- 48 g
Alternative recipes
Cake au citron vert
1 Std.
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Cake au citron et au pavot
50 Min
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50 Min
Cake poire-sarrasin
1 Std. 15 Min
Compotée rhum-carotte
35 Min
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Gâteau sans gluten citron et coco
1 Std. 15 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1 Std. 15 Min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1 Std.
Cake au citron vert
1 Std.