Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
or 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 0 g
Alternative recipes
Crème dessert au caramel
1hod.
Caramel liquide
25 min
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12 Std.
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Yaourt à la vanille
12h 20min
Yaourt à la grecque miel et noix
12h 20min
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Sauce caramel au whisky
35 Min
Toffees au caramel
2 Std.
Glace vanille aux myrtilles
12h 30 min
Yaourt nature au Varoma
12 Std.