Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux, détaillé en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de beurre mou
- 75 g de sucre en poudre
- 75 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de pignons de pin
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2308 kJ / 552 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 35 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Cake à la noix de coco
1h 15min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Galette au citron
1h 35min
Bouchées chocolat et noix
25 Min
Gâteau de Santiago
35 Min
Fiadone
55 min
Moelleux à la clémentine
50 Min
Amaretti aux abricots
30 Min
Tarte à la noix de coco
1h
Torta stracciatella
50 Min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Amandine aux abricots
1h 30min