![Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE680DB2-9B5F-40B3-A88F-7483CD14256A/Derivates/37DB9974-4C85-4271-8AAF-AFEE6FEF2FB8.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Deeg
- 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
- 250 g karnemelk
- 1 snuifje suiker
- 10 g verse gist
- 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
- 1 tl zout
Kruidensaus
- 50 g gepelde amandelen
- 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
- 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
- 3 - 4 snuifjes zout
-
2 - 3
snuifjes espelette peper
or 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper - 100 g water
- 1 takje waterkers, bladeren geplukt
- 3 el verse bieslook, in kleine stukken
Beleg en afwerking
- 200 g zure room, 20% vet
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 2 el koolzaadolie
- 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
- 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 3309 kJ / 790 kcal
- Protein
- 34 g
- Carbohydrates
- 79 g
- Fat
- 34 g
In Collections
Alternative recipes
Jack-o'-lantern gevulde paprika's
1h 30min
Uiensoep
1 Std.
Vers pastadeeg
1 Std.
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
No ratings
Guacamole
5 min
Gebakken spinazie met eieren
40 min
Batch cooking - Basisrecepten
No ratings
Eekhoorntjesbrood zout
5 min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1j 35 menit
Ijs van chocolademousse
3h
Kaastaartijs
No ratings
Bloemkool-spinazie lasagne
1h 45min