![Kerst stol Kerst stol](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD41FAF3-A64F-45F2-A970-1F8F54E55584/Derivates/F22094E0-F195-40CF-B082-EAF1B58E5DE0.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Stol
- 80 g gedroogde vruchten mengeling, in kleine stukken
- 40 g rozijnen
- 40 g krenten
-
80
g rum
or 80 g brandy - ½ citroen, enkel de zeste, geen wit
- 80 g zachte boter
- 70 g basterdsuiker
- 90 g volle melk
- 60 g water
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 1 eierdooier, van medium ei (53-63 g)
-
30
g verse gist, verkruimeld
or 1 el gedroogde gist - 1 tl natuurlijk amandel extract
- 550 g bloem, en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen
- 20 g amandelvlokken
Glazuur
- 180 g suiker
- 20 - 40 g citroensap
- Nutrition
- per 1 sneetje
- Calories
- 1625 kJ / 387 kcal
- Protein
- 7.3 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 8.5 g
- Fibre
- 2.8 g
In Collections
Alternative recipes
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Millefeuille met chocolade en karamel
Brak ocen
Shortbread karamel gezouten boter
2 Std. 25 Min
Peren in rode wijn
5h
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2 Std. 40 Min
Gekruide kersenbrioche-krans
2h 20 min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 Std.
Plakje marmercake met perzikvulling
Brak ocen
Bessenjamtaart
2 godz. 35 min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1 Std. 5 Min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2h
Baguette / Stokbrood
3 Std. 45 Min