Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g d'échalotes
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 40 g de beurre doux
- 100 g de pineau des Charentes
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, de bouchot
- 100 g de crème fraîche
- 3 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1569 kJ / 376 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Carbohydrates
- 17.3 g
- Fat
- 22.5 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Cassolettes de saint-jacques
30 Min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Moules à la provençale
35min
Marmite du pêcheur
50 Min
Cotriade
1 Std.
Déclinaisons autour de la mer
30 Min
Moules à l'escabèche
24h
Moules à la crème et au vin blanc
45min
Marmite aux palourdes
1h 50 min
Mouclade charentaise
40 min
Moules à la basquaise
55min
Calamar à la piperade
35min