Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g d'échalotes
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 40 g de beurre doux
- 100 g de pineau des Charentes
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, de bouchot
- 100 g de crème fraîche
- 3 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1569 kJ / 376 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Carbohydrates
- 17.3 g
- Fat
- 22.5 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Marmite aux palourdes
1óra 50p
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Moules à la bretonne
55min
Cotriade
1h
Mouclade charentaise
40min
Moules à l'escabèche
24h
Moules à la basquaise
55min
Calamar à la piperade
35min
Moules à l'espagnole
50min
Moules au curry
40min
Moules au roquefort
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45min