Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g de chocolat noir, détaillé en carrés
- 200 g de beurre doux, mou et un peu pour le moule
- 120 g de vin rouge
- 125 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2045 kJ / 491 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 31.4 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Streusel
2 Std.
Kouglof alsacien
4h 20min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Gâteau aux quetsches
45min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Manneles
1 Std. 30 Min
Gâteau noix-café à la vapeur
1h 15min
Kougelhopf
2 godz. 55 min