Geräte und Zubehör
Boeddha bowl met kip
Vorbereitung 35 Min
Gesamt 1 Std.
4 porties
Zutaten
Gekookte rijst
-
water1000 g
-
zout1 ½ tl
-
20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)olijfolie20 g
-
rijst, voorgekookt250 g
Versnipperde kip
-
sojasaus2 el
-
1 el olijfoliesesamolie, geroosterd1 el
-
kippenborst, ontveld en ontbeend 1-2 borsten, in lange repen gesneden (3 cm dik)250 g
Groenten
-
wortelen geschild (1-2 wortelen)120 g
-
avocado stevig, geschild, in helften of kwarten gesneden (1 avocado)200 g
-
pruimtomaten stevig, die in hun geheel in de invoeropening passen (2 tomaten)180 - 200 g
-
rode ui in de lengte doormidden gesneden (½- 1 ui)100 g
-
komkommer geschild of ongeschild, uiteinden verwijderd200 g
-
little gem sla gewassen en gedroogd (ongeveer 2 slaharten), gehalveerd om in de invoeropening te passen160 g
Yoghurt koriander saus
-
verse koriander alleen blaadjes, plus extra voor de garnering7 takjes
-
zout½ tl
-
vers gemalen zwarte peper3 snuifjes
-
yoghurt gewoon, ongezoet250 g
-
mayonaise100 g
-
geroosterd en ongezouten cashewnoten4 el
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portie
Natrium
899 mg
Eiweiß
27 g
Brennwert
3350 kJ /
800 kcal
Fett
47 g
Ballaststoffe
7.2 g
gesättigte Fettsäuren
14 g
Kohlenhydrate
62 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch zu sehen in
Cutter
15 Rezepte
Benelux
Benelux
Das könnte dir auch gefallen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Hartige Ratatouille Taart
1 Std. 30 Min
Courgette en ham lasagne
1 Std. 5 Min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 Min
Pizza met blauwe kaas, knapperige bacon, peer, honing en walnoten
3 Std. 35 Min
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50 Min
Koken van jasmijnrijst
35 Min
Kruiden en Cashew dip
8 Std. 10 Min
Thaise burgers
35 Min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1 Std. 30 Min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1 Std. 10 Min
Thaise pinda kip met kokosrijst
1 Std.