en decoreer hem! Er wordt gezegd dat we eten met onze ogen en wat ziet er aanlokkelijker uit dan een prachtig gedecoreerde taart die schreeuwt om opgegeten te worden?
Voordat u begint te bakken, heeft u een aantal basistools nodig voor een perfecte afwerking:
• Draaiend taartplateau zodat uw creatie stevig blijft staan om glazuur of frosting aan te brengen, hem glad te strijken of gedetailleerde decoratie aan te brengen
• Gekarteld taart- of broodmes om laagjes gelijk te snijden
• Paletmes om de frosting gelijkmatig te verdelen
• Spuitzak met spuitmondjes om te decoreren
• Gladstrijkspatel om de frosting glad te strijken en decoratieve inkepingen en motieven te maken
• En uiteraard, uw trouwe Thermomix®, om frosting, crème en luchtig taartdeeg op te kloppen
Voordat u een taart gaat decoreren, is het belangrijk om te vertrekken van een goede basis. Volg daarom deze belangrijke tips voor de lekkerste basis om uw creativiteit op los te laten.
• Lees het hele recept voordat u aan de slag gaat.
• Verzamel eerst al uw ingrediënten zodat u zeker weet dat u alles heeft, want door het proces te onderbreken, zou de taart kunnen mislukken.
• Zorg dat alle koude ingrediënten (boter en eieren) op kamertemperatuur gebracht zijn. Hierdoor kan het deeg niet gaan schiften.
Het allerbelangrijkste is om ervan te genieten. Aarzel niet om te experimenteren met unieke motieven, figuurtjes en toppings. Uw taart wordt bijzonder doordat u er een persoonlijke noot aan geeft, en met Thermomix® krijgt u gegarandeerd een schitterend resultaat, telkens weer.