Bak een taart…

en decoreer hem! Er wordt gezegd dat we eten met onze ogen en wat ziet er aanlokkelijker uit dan een prachtig gedecoreerde taart die schreeuwt om opgegeten te worden?

Zorg voor de juiste tools

Voordat u begint te bakken, heeft u een aantal basistools nodig voor een perfecte afwerking:

Draaiend taartplateau zodat uw creatie stevig blijft staan om glazuur of frosting aan te brengen, hem glad te strijken of gedetailleerde decoratie aan te brengen
Gekarteld taart- of broodmes om laagjes gelijk te snijden
Paletmes om de frosting gelijkmatig te verdelen
Spuitzak met spuitmondjes om te decoreren
Gladstrijkspatel om de frosting glad te strijken en decoratieve inkepingen en motieven te maken
• En uiteraard, uw trouwe Thermomix®, om frosting, crème en luchtig taartdeeg op te kloppen

Smaakvolle laagjes

Een van de snelste en eenvoudigste manieren om uw taart de wow-factor te geven is felgekleurde laagjes in diverse smaken die ook als frosting kunnen worden gebruikt. Voor perfecte laagjes moet iedere laag voldoende afgekoeld zijn. Daarna strijkt u er een laagje frosting, ook ‘crumb coat‘ genoemd, over om de kruimels vast te zetten. Voordat u de allerlaatste laag aanbrengt, plaatst u de taart een kwartiertje in de diepvries.

Laagjescake

De kers op de taart

Gebruik onverwachte toppings zoals lolly’s, figuurtjes in fondant of marsepein voor een feestelijke toets die uw gasten versteld zal doen staan: perfect voor verjaardagen en jubilea. Zo maakt u speelse figuurtjes van marsepein: kneed wat kleurengel of vloeibare voedselkleurstof door de marsepein, rol het uit, snij de gewenste figuurtjes en leg ze op de taart. Als de marsepein kleverig of slap wordt door het vele kneden, doet u er wat poedersuiker op.

Toppings

Alles voor een geslaagde taart

Voordat u een taart gaat decoreren, is het belangrijk om te vertrekken van een goede basis. Volg daarom deze belangrijke tips voor de lekkerste basis om uw creativiteit op los te laten.

• Lees het hele recept voordat u aan de slag gaat.
• Verzamel eerst al uw ingrediënten zodat u zeker weet dat u alles heeft, want door het proces te onderbreken, zou de taart kunnen mislukken.
• Zorg dat alle koude ingrediënten (boter en eieren) op kamertemperatuur gebracht zijn. Hierdoor kan het deeg niet gaan schiften.

Het allerbelangrijkste is om ervan te genieten. Aarzel niet om te experimenteren met unieke motieven, figuurtjes en toppings. Uw taart wordt bijzonder doordat u er een persoonlijke noot aan geeft, en met Thermomix® krijgt u gegarandeerd een schitterend resultaat, telkens weer.

Chocoladetaart

Persoonlijkheid bij elke hap

Kleuraccenten en vers fruit maken van elke taart een kunstwerk. Gebruik saus of siroop als spetterend alternatief voor frosting. En laagjes bieden eindeloos veel mogelijkheden!

Alle taartrecepten