Organiseren van zomerbijeenkomsten

Geniet deze zomer van de buitenlucht, terwijl u kleine en gezellige ontmoetingen met uw dierbaren organiseert. U wordt zonder twijfel gelukkig als de dagen lang zijn, wanneer iedereen breed glimlacht, als de zon schijnt en u in de buitenlucht in bijzonder gezelschap van lekker eten geniet. Of het nu gaat om een barbecue in uw tuin, een spontane terraspicknick of een ontspannend tuinfeest, zorg voor de nodige afkoeling bij het vieren in de zon.

Met Thermomix® kunt u heerlijke gerechten maken zonder dat u de hele tijd in de keuken moet doorbrengen, zodat u de luxe hebt om tijd, eten en plezier met uw geliefden te delen. Het plannen van een bijeenkomst met familie of vrienden moet leuk zijn, dus probeer het eenvoudig te houden.

Breng binnen naar buiten!

Zorg ervoor dat uw gasten kunnen genieten van het nodige comfort. Stof uw kampeeruitrusting af en zet uw tuinmeubelen, kussens, lichte dekens en picknickdekens klaar. Vul een mandje met alle benodigdheden, zoals zonnecrème, handdoekjes en insectenspray.

Kies een thema

Breng Hawaii dichter bij huis. Verander uw terras in een tropisch paradijs door wat verlichting en papieren lantaarns op te hangen. Laat uw gasten onder elkaar keuvelen en genieten van een Coconut Dream cocktail, reuzengarnalen met kokoskorstje en enkele curryspiesjes.

Of serveer een traditionele afternoon tea met cheesecake, biscuittaart, verfrissende koppen thee en mokken limonade. De aardbeien en de room niet vergeten!

Heerlijke ideeën voor gerechtjes

Fingerfood is zo veel leuker in de zon. Zorg voor voldoende borden en servetten en laat de gasten zich zelf bedienen. Bereid vooraf picknickspullen voor om tijd te besparen, zoals groentetaartjes, worstenbroodjes of een gevuld broodje, en serveer met een assortiment salades.

Drinkstation

Zet een tafel met verfrissingen klaar om iedereen op een warme dag gehydrateerd te houden. Fruit smoothies of sapjes zijn perfect voor de kleintjes, terwijl de volwassenen genieten van een feestje in stijl met een elegante cocktails, en karaffen punch of sangria.

Probeer wat bevroren bessen of watermeloenballetjes toe te voegen aan plat of koolzuurhoudend water om de dorst te lessen als de temperatuur stijgt. Een grote metalen emmer met ijs houdt alles fris.

Zoete lekkernijen

Wanneer de eetlust verzadigd is en de zon nog steeds hoog aan de hemel staat, is het het perfecte moment om de ijslollies uit te delen en een bevredigende stilte te voelen neerdalen. Of voeg, als luchtig alternatief, een verrassingselement toe met Pêche Melba voor verrukkelijke zoetigheid zonder kleverigheid.

Als de zon ondergaat en uw gasten bijna naar huis gaan, kunt u tenslotte genieten van het warme gevoel dat u zal hebben nadat u iedereen zo'n mooie tijd hebt bezorgd!

Vind hier meer inspiratie voor zomerrecepten

Zomercollecties