Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le sablé Plougastel
- 135 g de beurre demi-sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café rase de sel
- 190 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème chantilly-mascarpone
- 100 g de mascarpone
- 100 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre vanillé maison
La gelée fraise-citronnelle
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 220 g de fraises fraîches, équeutées (réserver 4 fraises pour la finition)
- 1 bâton de citronnelle fraîche, coupé en tronçons
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3283 kJ / 785 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 72.5 g
- Vetten
- 49.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dacquoise aux framboises
2h
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6 Std.
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Paris-brest en bouchée
2h 35min
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Saint-honoré citron-framboises
2 godz. 30 min