Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fleischbällchen
- 6 Scheiben Toastbrot
- Milch zum Einweichen
- 250 g Zwiebeln, halbiert
-
25
g Butterschmalz
of 25 g Öl - 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 400 g Rinderhackfleisch
- 400 g Schweinemett
- 4 Eier
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 3 l Wasser, je nach Topfgröße
-
4 - 6
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) oder Gemüsebrühe
of 4 - 6 TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht oder Gemüsebrühe
Kräutersauce
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 30 g Speisestärke
- 300 g Crème fraîche
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 430 kJ / 103 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 3 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hack-Käse-Rolle
1 Std.
Putengeschnetzeltes zu Reis
40 Min
Eier in Petersiliensauce
1 Std.
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 min
Wilder Hackbraten
2h
Eierschecke
7 Std.
Überbackene Hackbällchen
1h 15 min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1h 30min
Hackbällchen mit Tomatensauce
30min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1 Std.
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1 Std. 10 Min
Buletten mit Pilzrahm
1 Std.